Het NederlandsKlauwGezondheidsCentrum (NKGC) is ontstaan vanuit de behoefte om een volgende stap te maken in het aanbieden van de best mogelijke zorg en adviezen binnen de veterinaire gezondheidszorg van rundvee. Het centrum richt zich alleen op klauwgezondheid en omvat een breed pakket van praktijk tot toegepast onderzoek en advies.

Eén van de oprichters, Marcel Drint (Wellensiek Dierenartsen), had 10 jaar geleden al het idee opgevat om zich meer te verdiepen in klauwgezondheid bij melkvee wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met Gerben Meerema (dierenartsenpraktijk West-Betuwe) en Jan Lievaart (DairySkills en Charles Sturt Universiteit).

De kracht van het centrum ligt in de combinatie van praktijk, onderzoek, innovatie en advies. Nu meer dan vijftien jaar later is het centrum uitgebreid en werken wij nu iedere dag met twee dierenartsen en een vaste club klauwverzorgers aan de klauwgezondheid van koeien in Nederland. De ervaring die wij dagelijks opdoen in de praktijk tijdens het bekappen van koeien overdag, nemen wij direct mee naar lezingen, workshops en dagtrainingen die wij door heel Nederland geven.